10 X WANDELEN IN ZUID-HOLLAND

Brain Masters Unsplash wandelen in het bos

10 X Wandelen in Zuid-Holland. Dit zijn de 10 mooiste bossen, duingebieden en wandelroutes van Zuid-Holland. Ze staan in willekeurig volgorde. Laat ons vooral weten welk bos in Nederland jij het mooiste vindt, wie weet nemen wij dat mee in onze volgende blogpost.

Houd je lichaam en hersenen gezond en ga meer bewegen. De natuur ontdekken werkt ook nog eens stress verminderend, dus pak vooral die paar extra kilometers mee en geniet van ons mooie land!

HOLLANDS DUIN

Vlakbij de badplaats Noordwijk ligt het natuurgebied Hollands Duin. Je komt er allerlei soorten natuur tegen. Je loopt door de mooie dichtbegroeide bossen en door naar de mooie duinen. Je kunt er zelfs af een toe wat herten spotten. Kortom de ideale plek om te wandelen. Liever op de fiets? Er loopt een mooie fietsroute (met verhard pad) dwars door Hollands Duin heen.

Bekijk hier de verschillende wandelroutes >>

REEUWIJKSE PLASSEN – GROENE HART

Deze Zuid-Hollandse plassen zijn gelegen tussen Gouda, Reeuwijk en Bodegraven. Zowel ’s winters als ’s zomers is het een paradijs voor vogels, deze zijn dan ook in groten getale te spotten. Is het een warme dag en heb je zin in een frisse duik? Er zijn zwemlocaties aangeven door borden aanwezig. Lekker om even af te koelen na het wandelen.

Bekijk hier de wandelroutes rondom de Reeuwijkse plassen >>

DUINGEBIED MEIJENDEL – WASSENAAR

Ook Meijendal is onderdeel van Nationaal park Hollandse duinen. Je kunt er heerlijk wandelen en urenlang fietsen. Je gaat op ontdekkingstocht door de bossen en duinen. Dit natuurgebied behoort tot de top tien van meest vogelrijke natuurgebieden van Nederland. Dit vrolijke tafereel is voornamelijk te horen in het voorjaar. Ook laten de reeën in dit gebied zich regelmatig zien. Ik ben benieuwd welke dieren jij nog meer gaat spotten!

Lees hier meer over dit natuurgebied >>

BIESLANSE BOS

Dit bos is gelegen tussen Delft en Zoetermeer en is nog een relatief jong bos. Je kunt hier wandelen door natuurlijk bos en nat moerasbos. Daarnaast zijn er fijne picknickplekken aanwezig en zijn er mooie fietspaden aangelegd.

Lees hier meer over dit natuurgebied >>

HARINGVLIET

Het ultieme natuurgebied voor watersporters en natuurliefhebbers. Deze zoete zeearm bevindt zich in het zuiden van Zuid-Holland. Voorheen stond dit water nog in open verbinding met de Noordzee. Maar door de komst van de Haringvlietdam is hier verandering in gebracht.

Lees hier meer over dit natuurgebied >>

HOEKSCHE WAARD

Ontsnap voor even aan de drukte van de stad Rotterdam. Dit natuurgebied ligt ten zuiden van Rotterdam, vlakbij Dordrecht. In 1421 is de Hoeksche Waard nog volledig weggevaagd door de zee, maar inmiddels is dit stuk land weer beetje bij beetje teruggewonnen.

Lees hier meer over dit natuurgebied >> 

GROENE HART – KRIMPENERWAARD

Je waant je hier in de oer-Hollandse polderlandschappen en boerenland met bossen en vele mooie bloemen. Ook koeien, molens en uitgestrekte weilanden kom je tegen tijdens het wandelen van een van deze routes. Het is daarnaast ook een prachtig gebied om te ontdekken per kano of fiets.

Bekijk hier de wandelroutes in dit gebied >>

BENTWOUD

Bentwoud is een natuur- en recreatiegebied midden in de Randstad, gelegen tussen Zoetermeer en Boskoop. Met zijn ruim 800 hectare is dit het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad. Ook aan de kinderen is hier gedacht met het Kabouterpad en het Dierenvriendjespad. Hierbij word je spelenderwijs door de natuur geleid.

Bekijk hier de wandelroutes in dit gebied >>

KAAG EN BRAASSEM

Een rondje door het oer-Hollandse landschap kan in Kaag en Braassem uitstekend. Met hun uitgestrekte polders en mooie meren is het een unieke ervaring. Ook enorm leuk voor vakantiegangers die de Nederlandse sferen willen proeven.

Bekijk hier de wandelroutes in dit gebied >>

HAAGSE BOS

Middenin de stad Den Haag is dit mooie stukje natuur te vinden. Ontsnap voor even aan de drukte van de stad en ontspan volledig in deze groene oase van rust.

Lees hier meer over dit natuurgebied >>

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Stuur ons een e-mail via info@brainmasters.nl of een bericht via ons contactformulier.

MEER LEZEN?

BRAIN MASTERS SHOP