MANGO SUSHI

Brain Masters mango sushi

Toevallig een middagjes vrij? Probeer dan eens om zelf deze mango sushi te gaan maken. Het kost even wat tijd om een mooi vol bord met sushi op tafel te krijgen. Maar als je eenmaal de handigheid van het sushi rollen hebt ondervonden, kan ook jij een echte sushi chef worden.


Dit heb je nodig

Dit zijn de ingrediënten voor 1 mango sushi rol/ 8 stukjes:

 • +/- 50 gram Sushi rijst (gekookt volgens de verpakking, voeg hier wat rijstazijn aan toe). TIP: de lekkerste sushirijst haal je bij een Aziatische supermarkt.
 • 1/2 Norivel
 • 2 el Surimi
 • Kwart Avocado
 • 1 el Maïs

Topping:

 • 1/2 Mango
 • 1 Lente ui
 • Teriyakisaus

Extra:

 • Sushi bamboo mat
 • Vershoudfolie (om het matje mee in te rollen)

 

Zo maak je het

 1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze goed afkoelen alvorens je het gaat gebruiken, begin dus op tijd hiermee. Roer door de sushi rijst wat rijstazijn en zout voor een extra lekkere smaak.
 2. Rol een stuk vershoudfolie uit wat twee keer de grote heeft van het bamboomatje. Wikkel hiermee de bamboomat strak in. Hierdoor blijft straks de rijst niet aan het matje zelf plakken.
 3. Doe de surimi sticks in een chopper of snijd ze klein met een mes.
 4. Snijd vervolgens de avocado en mango in dunne plakken.
 5. Pak één norivel en snijd deze door de helft. Leg deze vervolgens op het bamboo rolmatje.
 6. Bedek het norivel met een dunne laag van de sushirijst. Druk dit vervolgens met je vinger licht aan, zodat het goed verdeeld is. (TIP: Blijft de rijst aan je vingers plakken? Maak dan eerst je vingers nat met wat water).
 7. Draai het norivel met rijst om, zodat je de rijst aan de buitenkant hebt. Beleg vervolgens het norivel met de surimi gevolgd door de plakjes avocado en de maïs.
 8. Rol met het matje de sushi naar voren, houdt tegelijkertijd de inhoudt vast zodat dit goed op z’n plek blijft liggen. Druk dit zachtjes aan. Rol vervolgens de sushi nog een slag verder en druk het weer aan.
 9. De sushirol is nu stevig genoeg om hem van het bamboo matje af te halen. Leg de plakjes mango over de sushirol heen en druk dit aan met het bamboomatje.
 10. Je bent nu klaar om te gaan snijden. Je kunt 8 stukjes sushi uit één rol halen.
 11. Top de mango sushi stukjes tenslotte af met wat lente-uit en teriyakisaus.

Eet smakelijk!

 

De video van dit recept is terug te vinden op onze Instagram pagina >>

 

Bewaaradvies:

Je kunt de mango sushi één dag bewaren in een afgesloten bak in de koelkast. Wel zijn ze het allerlekkerste als je ze op de dag zelf direct opeet.

 

Eet smakelijk!

Meer recepten lezen?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.