BANANENBROOD

Brain Masters bananenbrood bosbes choco Voeding hersenen

Wie is er nu niet groot geworden met bananen? Wist je dat zelfs één op de vijf Nederlanders elke dag een banaan eet. Eigenlijk vanzelfsprekend dus dat bananenbrood een echte hit is! Met dit makkelijke en gezonde bananenbrood recept, heb je zo een heerlijke snack op tafel staan. Heb je toevallig nog wat rijpe of overrijpe bananen over liggen? Deze zijn perfect voor dit recept!Deze lekkere snack is van oorsprong overgewaaid uit Amerika. Het is een heerlijke traktatie waar je mij zeker wakker voor mag maken. Alleen die geur al! Dat is toch niet te weerstaan. Dit recept is een variatie van ons andere bananenbrood met rozijnen en appel, check deze hier >>. Geniet ervan!

 

Dit heb je nodig

 • 4 Bananen
 • 150 gram Bloem (volkoren)
 • 3 Eieren
 • 1 tl Bakpoeder
 • 75 gram Pure chocolade
 • 150 gram Bosbessen
 • 2 tl Honing
 • Snuf zout

Topping: (Optioneel)

 • 100 gram Griekse Yoghurt
 • 1/2 Citroen
 • 1 tl Honing

 

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. De bosbessen kun je vooraf rollen in wat meel zodat ze niet naar de bodem zakken.
 3. Prak of mix met een staafmixer drie bananen tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de eieren en de honing eraan toe en mix dit er doorheen.
 4. Meng met een spatel de bloem, het bakpoeder en zout door het beslag heen.
 5. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Spatel daarna voorzichtig de chocolade en de bosbessen door het beslag.
 6. Giet het beslag in een cakevorm.
 7. Bak de cake af in 45-50 minuten. Check halverwege even met een satéprikker of vork of de cake al gaar is.
 8. Pak een bakje om de topping in de mixen. Doe de Griekse Yogurt, de sap van een halve citroen en honing in de kom. Mix dit goed door elkaar, klaar is je overheerlijke topping. Laat de cake eerst even afkoelen, voordat je de topping op de cake smeert. Top het af met nog wat blauwe bessen en pure chocolade rasp & de choco bosbessen bananenbrood is klaar om van te gaan genieten

 

Bewaaradvies:

Dit bananenbrood, kun je maximaal 4 dagen bewaren in een luchtdichte trommel in de koelkast. In de vriezer is het bananenbrood 3 maanden houdbaar. Voor het vriezen is het handig om het brood alvast in plakjes te snijden. Pak de plakjes goed in, voordat ze de vriezer in gaan. Zo kun je het gemakkelijk per portie laten ontdooien. Als het eenmaal ontdooit is, kun je het niet opnieuw invriezen.TIP: De topping wordt harder als je de bananenbrood in de koelkast hebt gezet. Dit maakt het nog lekkerder! Eet smakelijk!

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?