BANANENBROOD

Bananenbrood. Brainmastes

Wie is er nu niet groot geworden met bananen? Wist je dat zelfs één op de vijf Nederlanders elke dag een banaan eet. Eigenlijk vanzelfsprekend dus dat bananenbrood een echte hit is! Met dit makkelijke en gezonde bananenbrood recept, heb je zo een heerlijke snack op tafel staan. Heb je toevallig nog wat rijpe of overrijpe bananen over liggen? Deze zijn perfect voor dit recept!

Deze lekkere snack is van oorsprong overgewaaid uit Amerika. Het is een heerlijke traktatie waar je mij zeker wakker voor mag maken. Alleen die geur al! Dat is toch niet te weerstaan. Geniet ervan!


Dit heb je nodig

  • 4 Bananen
  • 150 gram Bloem (volkoren)
  • 3 Eieren
  • 1 tl Bakpoeder
  • 150 gram Rozijnen
  • 1 Appel
  • 2 tl Kaneel
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Wel de rozijnen alvast voor in warm water. Snij de appel in kleine stukjes.
  3. Prak of mix met een staafmixer drie bananen tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de eieren en het kaneel eraan toe en mix dit er doorheen.
  4. Meng met een spatel de bloem, het bakpoeder, zout, de (gewelde) rozijnen en stukjes appel door het beslag heen.
  5. Giet het beslag in een cakevorm en leg de gehalveerde banaan op het beslag.
  6. Bak de cake af in 45-50 minuten.

Let op! Laat de cake eerst even afkoelen, voordat je ervan gaat genieten.

Bewaaradvies:

Bananenbrood, kun je maximaal 4 dagen bewaren in een luchtdichte trommel in de koelkast. In de vriezer is het bananenbrood 3 maanden houdbaar. Voor het vriezen is het handig om het brood alvast in plakjes te snijden. Pak de plakjes goed in, voordat ze de vriezer in gaan. Zo kun je het gemakkelijk per portie laten ontdooien. Als het eenmaal ontdooit is, kun je het niet opnieuw invriezen.

Eet smakelijk!

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

 

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?

Een reactie op “BANANENBROOD

  1. Pingback: BANANENBROOD - Brain Masters

Reacties zijn gesloten.