Wie is er nu niet dol op tomatensoep? Met maar 6 ingrediënten is dit een super makkelijk brainfood recept dat iedereen kan maken! Gegarandeerd succes voor elke leeftijd!
Dit heb je nodig
- 12 Trostomaten (ongeveer 1,5 kilo)
- el Olijfolie
- 1 tl (Gedroogde) Oregano
- 1 tl (Gedroogde) Basilicum
- 1 tl (Gedroogde) Peterselie
- 1 tl Paprikapoeder
- Snuf peper
- 1 Bouillon Blokje (groentebouillon Maggie)
Zo maak je het
- Zet je pan op het vuur en doe de olijfolie erin.
- Was en snij de tomaten in 4 partjes. Doe alle stukken tomaten vervolgens in de pan.
- Voeg de oregano, basilicum, peterselie, peper, paprikapoeder en het bouillon blokje toe aan de pan met tomaten.
- Doe de deksel op de pan en kook het 25/30 minuten totdat al het vocht uit de tomaten is gekomen.
- Haal de pan van het vuur en pureer het geheel met een staafmixer.
- Zet een grote zeef op een andere pan en zeef voorzichtig de soep hier doorheen.
- Kook de soep vervolgens in nog een paar minuten extra warm.
Eet Smakelijk!
Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blogpost stuur ons vooral een e-mail.