Dit gebakken havermout taartje uit de oven is een heerlijke afwisseling voor het ontbijt. Het bevat lekker veel vezels en is heerlijk voedzaam en vullend. Door de toevoeging van banaan en mango krijgt het een heerlijke zoete smaak.
Dit heb je nodig
Dit recept is voor 1 havermout taartjes dit is goed voor 1 persoon. Wil je voor meer personen maken? Vermenigvuldig dan de ingrediënten met het aantal personen, maar doe het wel in een apart bakje per persoon.
- 40 gr Havermout (gebroken)
- 1 tl Kaneel
- 1 tl Bakpoeder
- ½ tl Zout
- 3 el Magere kwark
- 50 ml Amandelmelk (mag ook een andere melk naar keuze zijn)
- 1 Ei
- 2 tl Honing
Topping:
- Halve Banaan
- Halve Mango of 60 gram bevroren mango
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak een grote kom om de ingrediënten in te mixen.
- Doe amandelmelk, het ei en 2 el magere kwark in de kom. Mix dit door elkaar met een vork of garde.
- Voeg vervolgens het bakpoeder, zout, honing en de kaneel toe aan het mengsel. Mix dit goed door en voeg als laatste de havermout toe. Weer even mixen en het beslag is klaar om de oven in te gaan.
- Snijd de banaan in plakjes en snijd de mango in blokjes.
- Pak een ovenbestendige schaal of kom (niet te groot) en doe hier het havermout mengel in. Leg hierboven op de mango blokjes en de schijfjes banaan.
- Bak het havermout taartje in 25 minuten goudbruin. Let op! De baktijd kan per oven verschillen, check dus af en toe wel even of het nog goed gaat.
Jouw overheerlijke havermout taartje is nu klaar om van te gaan genieten!
Bewaaradvies:
Toch nog wat over? Bewaar het overgebleven gedeelte van het havermout taartje in een afgesloten bak. Dit kun je 2 dagen bewaren in de koelkast. Warm hem even op in de oven als je het weer verder op wilt gaan eten. Je kunt het zo natuurlijk ook alvast een ‘s avonds maken voor de volgende ochtend.
Eet smakelijk!
Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.