SPINAZIE EI WRAPS

Spinazie ei wraps Brain Masters recepten

Ontbijten met een omelet maar dan net wat luxer? Dat kan met deze spinazie ei wraps. Zo krijg je ook nog eens groente binnen tijdens je ontbijt als perfecte start van de dag. Je kunt de omeletwraps natuurlijk ook als lunch of avondeten nuttigen.

Dit heb je nodig

Dit recept is voor 2 spinazie ei wraps.

  • 3 middelgrote eieren
  • 1 Avocado
  • 75 gr Bladspinazie
  • 100 gr Gerookte zalm (in plakken)
  • 15 gr Rucola
  • 2 el Kruidenkaas (light of bieslook)
  • 2 tl Olijfolie (om in te bakken)

Benodigdheden:

  • Koekenpan
  • Blender of staafmixer

Zo maak je het

  1. Breek de 3 eieren open in de blender (kan ook in een kom met de staafmixer).
  2. Voeg bij de eieren de spinazie, peper en zout. Mix dit door totdat het een mooi glad mengsel is.
  3. Verhit een theelepel olie in de koekenpan. Doe de helft van het mengsel in de pan. Bak dit totdat het ei licht gebakken is. Draai de omelet om en bak de andere kant ook voor een aantal minuten. Als de omelet volledig gebakken is leg je deze op een bord, zodat je het makkelijk kunt beleggen. Herhaal deze stap voor de tweede omelet.
  4. Leg ondertussen de vulling voor de spinazie ei wraps klaar. Snijd ook de avocado alvast in plakken.
  5. Besmeer de wrap met de kruidenkaas. Leg vervolgens de helft van de zalm hier bovenop. Verdeel daarna de avocado plakjes erover en tenslotte de rucola.
  6. Rol de spinazie ei wraps zo strak mogelijk op. Snijd ze vervolgens doormidden om ze gemakkelijker te kunnen eten.
  7.  

Jouw omelet wraps zijn nu klaar om van te gaan genieten.


Bewaaradvies:

Je kunt de omelet voor maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Mits je deze direct in de koelkast doet als ze zijn afgekoeld. Wel is het dan het allerlekkerste om ze even op te warmen voordat je ze gaat eten. Bewaar de vulling van de omelet wraps gescheiden in een luchtdicht bakje.

 

Video:

De video van dit recept is terug te vinden op onze Instagram pagina. >>

 

Eet smakelijk!

Meer recepten lezen?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.