Deze kleine bananen pannenkoeken zijn een super simpele maar overheerlijke ontbijt en/of lunch tip! Veelal komen we wat betreft ontbijtjes uit bij een simpele boterham of yoghurt met havermout. Om het toch wat lekkerder en aantrekkelijker te maken om uit bed te springen ’s morgens is dit ontbijt een absolute aanrader. Om tijd de besparen in de ochtend, kun je ze natuurlijk ook alvast de avond van tevoren maken. Daarnaast is de banaan een enorme vitamine B6 bom, bijna geen enkele andere vrucht is zo rijk aan deze vitamine als de banaan. Een goed excuus dus voor pannenkoeken als ontbijt! Geniet ervan!
Dit heb je nodig
Dit recept is voor ongeveer 6 kleine bananen pannenkoeken.
Ingrediënten bananen pannenkoeken:
- 1 Banaan
- 100 ml Melk (mag amandelmelk)
- 1 ei
- 75 gram Havermout (gebroken)
Je kunt ook nog een snufje kaneel door het beslag heen doen.
Ingrediënten voor de topping:
- 1 tl Honing
- Halve banaan
- Handje Walnoten
Zo maak je het
- Pak een grote kom waarin je het beslag kunt gaan mixen.
- Doe de banaan, melk, havermout en het ei in de kom. Mix dit vervolgens met een staafmixer (kan ook met een vork) tot een glad beslag.
- Neem een grote koekenpan en verwarm deze alvast met een scheutje olijfolie (of boter).
- Doe met een lepel het beslag in de pan. Let op dat je de bananen pannenkoeken niet te groot maakt, anders breken ze snel.
- Draai de pannenkoeken om zodra ze bruin zijn. Herhaal de voorgaande stap totdat het beslag op is.
- Stapel de pannenkoeken op op een bord en doe hier de honing, plakjes banaan en walnoten over heen.
Jouw overheerlijke bananen pannenkoeken zijn nu klaar om van te gaan genieten!
Bewaaradvies:
Toch nog wat over? Bewaar de overgebleven bananen pannenkoeken in een afgesloten bak. Dit kun je 2 dagen bewaren in de koelkast.
Eet smakelijk!
Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.