ZALM WRAPS

Zalm wraps Recept BrainMasters voeding hersenen

Zalm maakt elk gerecht toch net wat lekkerder, zo ook deze zalm wraps. Het ideale gerecht voor lunch of diner (of gewoon als snack tussendoor). Zalm is een van de populairste vissoorten en valt onder de categorie gezonde vette vis. De wilde zalm is een bron van omega 3-vetzuren. Deze vetzuur kan niet door het lichaam zelf gemaakt worden en moet dus uit voeding worden gehaald. Daarnaast is dit ingrediënt rijk aan vitamine B en eiwitten. Een goed excuus dus om een extra plakje op deze zalm wraps te doen!

Dit heb je nodig

Dit recept is voor 1 zalm wrap, wil je meer wraps maken? Vermenigvuldig dan de ingrediënten met het aantal personen.

Ingrediënten Zalm wraps:

  • 1 Volkoren wrap
  • 1 Avocado
  • 2 plakken Zalm
  • 2 kleine/middelgrote Tomaten
  • 1 tl Zure room (of roomkaas)
  • Handje ijsbergsla
  • Peper (naar smaak)
  • Zout (naar smaak)

 

Zo maak je het

  1. Leg één wrap op een bord en snij vanuit het midden naar de zijkant, zodat je de wrap straks gemakkelijk kunt vouwen.
  2. Beleg de eerste kwart van de wrap met de zalm plakken.
  3. Snijd de avocado in dunnen plakken. Beleg de tweede kwart in met de avocado plakken.
  4. Smeer de zure room uit op de derde kwart van de wrap. Strooi hier wat zout en peper over. Leg vervolgens sla hier bovenop.
  5. Snijd de tomaten in plakjes. Beleg vervolgens de laatste kwart met de plakjes tomaat.
  6. Vouw nu voorzichtig kwart voor kwart de wrap op.
  7. Snijd de wrap doormidden, zodat je de wrap gemakkelijker kunt eten.

Jouw overheerlijke zalm wrap is nu klaar om van te gaan genieten!


Bewaaradvies:

Toch nog wat over? Bewaar de overgebleven ingrediënten in een afgesloten bak. Bewaar de wraps apart van de groenten. Dit kun je 2 dagen bewaren in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

 

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?