BANAAN FRAMBOOS IJS

Banaan framboos ijs

Zin in een heerlijk verfrissende snack? Dan is dit banaan framboos ijs recept perfect voor jou! De banaan is bij vele mensen geliefd door zijn zoete en romige smaak. Naast dat het erg lekker is het ook een enorme energiebooster. Zo bevat het onder andere vitamine B6, dit zorgt ervoor dat jouw immuunsysteem en zenuwstelsel optimaal functioneren. Daarnaast zijn bananen rijk aan kalium en bevat het veel vezels.

Het andere lekkere ingrediënt van deze banaan framboos ijsjes is de framboos. Soms zoet en soms toch wat zuur van smaak. Maar wel een enorm gezonde fruitsoort, dat veel antioxidanten bevat. Deze antioxidanten beschermen samen met de vitamine C die het bevat, jouw weefsel tegen schade en veroudering. Ook zijn ze (net als de banaan) rijk aan voedingsvezels. Kortom deze banaan framboos ijsjes zijn de perfecte combinatie voor een gezonde en lekkere snack dus! Smullen maar!

 

Dit heb je nodig

  • 1 Banaan
  • 150 ml Amandelmelk
  • 100 gram Frambozen (kan ook met bevroren frambozen)
  • 150 ml Water (kan ook met 150 ml amandelmelk)
  • IJsvormpjes (tip: Hema)

 

Zo maak je het

  1. Snijd de banaan in stukken.
  2. Doe de stukken banaan met de 150 ml amandelmelk in de blender en maal het tot een glad geheel. Dit is ook mogelijk met een staafmixer. Zet dit vervolgens even weg in een bakje/glas.
  3. Maak de blender schoon.
  4. Doe nu de frambozen en 150 ml water (of 150 ml amandelmelk) in de blender en mix ook dit tot een glad geheel.
  5. Je bent nu klaar om de vormpjes één voor één te gaan vullen. Om de twee kleuren gescheiden te houden moet je eerst een deel van het bananenmengsel in de vormpjes gieten. Zet dit 1/2 uur in de vriezer.
  6. Haal de vormpje uit de vriezer. Voeg nu de rest van het bananenmengsel en daarna de frambozensap toe. Vervolgens kun je de stokjes in de vormpjes doen.
  7. Zet de gevulde ijsvormpjes in de vriezer. Na ongeveer 2/3 uur zijn de banaan framboos ijsjes bevroren en klaar om op te eten!

 

Bewaaradvies:

Je kunt het banaan framboos ijs tot maximaal 12 maanden bewaren in de vriezer! Super handig dus als gezonde snack!

Eet smakelijk!

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

 

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?