CHOCO CAKE

Choco cake

Deze choco cake is een overheerlijke snack en ook nog eens enorm goed voor onze hersenen? Pure chocolade hoort thuis in het rijtje van de superfoods. Hoe puurder de chocolade, hoe beter het voor je is. Naast dat het antioxidanten bevat, heeft het ook een ontstekingsremmende werking. Het blijkt zelfs een goede uitwerking op jouw hart te hebben. Tenslotte is pure chocolade een bron van magnesium. Gelukkig maar dus dat dit recept, heeeeel veel pure chocolade bevat!

Dit heb je nodig

  • 240 gram Kikkererwten (uitgelekt)
  • 100 gram (minimaal 70%) Pure chocolade
  • 60 gram Pindakaas (100% pinda)
  • 100 gram Dadels
  • 40 gram walnoten
  • 1 tl Baking soda
  • 1 tl Bakpoeder
  • Snufje zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Wel de dadels alvast voor in warm water voor ongeveer 10 minuten. Giet ze vervolgens voorzichtig af.
  3. Doe de gewelde dadels, (uitgelekte) kikkererwten, pindakaas, baking soda, bakpoeder en het zout in een blender. Mix deze ingrediënten tot een glad beslag.
  4. Hak de chocolade en walnoten in kleine stukken.
  5. Doe het beslag in een kom en voeg hier de gehakte walnoten en de helft van de chocolade aan toe. Meng met een spatel de ingrediënten door het beslag heen.
  6. Giet het beslag in de gewenste bakvorm. Je kunt het beslag bakken in een voorgevormde muffinvorm of grotere bakvorm. Maak met de bolle kant van een natte lepel de cakes glad. Strooi vervolgens de overgebleven chocolade stukken over de choco cake heen.
  7. De choco cake is nu klaar om de oven in te gaan. Bak de cake af in 20/25 minuten (kan per oven verschillen).

Let op! Laat de cakes eerst even afkoelen, voordat je ervan gaat genieten.

Bewaaradvies:

Choco cake kun je maximaal 3-4 dagen bewaren in een luchtdichte trommel buiten de koelkast. In de vriezer zijn de choco cakes 3 maanden houdbaar, mits ze luchtdicht verpakt zijn.

Eet smakelijk!

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

 

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?