CHIAPUDDING APPELTAART

Chiapudding appeltaart brain masters

Appeltaart als ontbijt (of lunch)? Jazeker! Deze chiapudding met appeltaart smaak smaakt echt super lekker en is ook nog eens verantwoord. Het van de plantsoort Salvia Hispanica afkomstige chiazaad wordt gezien als echte superfood. Wist je namelijk dat chiazaad rijk is aan omega-3 vetzuren, eiwitten en vezels. Vroeger gebruikten de azteken de superfood al voor een beter uithoudingsvermogen tijdens de jacht. Tegenwoordig is het terug te vinden in allerlei gerechten. Het ondersteunt o.a. jouw darmflora en spijsvertering. Daarnaast verlaagt het je bloeddruk, verminderd het infecties en ondersteunt het jouw spieren. Dus geniet ervan!

 

Dit heb je nodig

Dit recept is goed voor 2 porties /glazen.

  • 3 el Chiazaad
  • 250 ml Amandelmelk
  • 3 el Griekse yoghurt of plantaardige yoghurt
  • 1 Appel
  • 3 tl Kaneel
  • 1 1/2 el Rozijnen
  • 2 el Walnoten

 

Zo maak je het

Om de chiapudding stevig te krijgen is het aan te raden het de avond voordat je het wilt gaan eten alvast voor te bereiden.

  1. Wel de rozijnen voor in warm water. Na ongeveer 10 minuten kun je ze afgieten.
  2. Doe de chiazaad samen met de amandelmelk en 1 tl kaneel in een beker of bakje. Meng dit door elkaar. Laat het vervolgens 5 minuten rusten en roer het daarna nogmaals door. Sluit de beker/het bakje goed af en laat het chiapudding mengsel tot de volgende ochtend in de koelkast opstijven.
  3. Snijd de appel in blokjes. Je kunt de appel natuurlijk met of zonder schil eten, de keuze is aan jou!
  4. Doe de stukjes appel in een schaal of bak en voeg hierbij 2 tl kaneel en de rozijnen aan toe. Je kunt dit mengsel koud eten of van te voren even verwarmen in de de oven voor 10 minuten op 175 graden.
  5. Haal ‘s morgens het appelmengsel, de chiapudding en de yoghurt uit de koelkast. Hak vervolgens ook nog de walnoten fijn.
  6. Pak een (mooi) glas. Begin eerst met een laag van de chiapudding, doe vervolgens 1,5 schep yoghurt hierboven op. Top het geheel af met het appel mengsel (optioneel met nog wat extra kaneel) en de gehakte walnoten.

Jouw chiapudding appeltaart is klaar om van te genieten!

 

Bewaaradvies:

De chiapudding appeltaart kun je het beste maken op de avond voordat je het ‘s morgens of ‘s middags wilt gaan eten. Wil je het toch langer bewaren, bewaar het dan maximaal 1/2 dagen. Het beste is dan wel om alle ingrediënten los te bewaren, zo blijven de appels en walnoten het lekkerste van smaak.

 

Eet smakelijk!

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

 

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?