Choco Bonbons

Gezond recept Choco bonbons chocolade

Deze dadel choco bonbons kun je al maken met maar vier ingrediënten. Een simpele maar lekker snack dus, die geliefd is bij jong en oud. Pure chocolade is niet alleen erg lekker, maar het is ook nog eens goed voor onze hersenen.

Dit heb je nodig

  • 20 Dadels
  • 20 gram Walnoten
  • 100 gram Pure chocolade (tenminste 80% puur)
  • 3 el Pindakaas

Zo maak je het

  1. Hak de walnoten in kleine stukken.
  2. Breng water aan de kook in een pan. Pak een bord of schaal die precies op de pan past. Smelt vervolgens de pure chocolade in het bord of de schaal au bain-marie. Laat dit op een zacht vuur aanstaan.
  3. Ontpit eerst de dadels (mocht dit nodig zijn). Snijd vervolgens de dadels in tot de helft.
  4. Vul de dadel met een schepje van de pindakaas. Let op! Zorg ervoor dat je de dadels weer makkelijk dicht kunt maken.
  5. Rol de gevulde dadels door de gesmolten chocolade heen. Top de choco bonbons af met de gehakte walnoten.
  6. Zet ze in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden. Laat ze hier minimaal voor 2 uur in staan.

Jouw choco bonbons zijn nu klaar om van te genieten!

Tip! Maak er gelijk een paar extra en deel ze uit aan de mensen om je heen. Daar ga je gegarandeerd punten mee scoren!

Bewaaradvies:

Bewaar de choco bonbons in een luchtdichte bak. Zo blijven ze het langste lekker!

Eet smakelijk!

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

 

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?