POKÉ BOWL

Poke bowl vegetarisch brain masters

De poké bowl is de afgelopen jaren enorm bekend geworden in ons kikkerlandje, daarom zal deze trend ook jou vast niet ontgaan zijn. Deze gezonde salade is op basis van rijst en wordt aangevuld met allerlei heerlijke ingrediënten. Vele mensen denken dat de poké bowl is ontstaan in Japan en een variant is op sushi. Dit klopt echter niet, het is namelijk van oorsprong ontstaan in Hawaï.

Deze vegetarische variant op de poké bowl is rijkelijk belegd met voedzame ingrediënten. Neem nu de avocado deze is rijk aan gezonde vetten, vitamines, mineralen en antioxidanten.

Dit heb je nodig

Dit recept is goed voor 3/4 personen.

  • 1 pak Sushi rijst a 500 gram
  • 1 Avocado
  • 200 gram IJsbergsla
  • 300 gram Edamame boontjes
  • 1 blikje Maïs
  • 2 Mango’s
  • 100 gram Geraspte wortel (of rasp of snijd de wortels zelf)
  • Sesamzaad
  • Teriyakisaus

Zo maak je het

  1. Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat deze vervolgens goed afkoelen buiten de koelkast.
  2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd de avocado vervolgens in blokjes. Doe ditzelfde met de mango’s.
  3. Pak een grote kom of bord. Leg hier een laagje ijsbergsla op. Doe vervolgens een paar scheppen van de afgekoelde sushi rijst bovenop de sla.
  4. Leg bovenop de rijst de avocado blokjes, de mango, ijsbergsla, edamame boontjes, maïs en geraspte wortel.
  5. Top de poké bowl af met de sesamzaadjes en teriyakisaus.

Geniet ervan!

Bewaaradvies:

Ik kan het mij bijna niet voorstellen maar mocht je na het eten van de poké bowl toch nog iets over hebben, is het natuurlijk zonde om weg te gooien. Om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten hun smaak behouden is het het beste om alle ingrediënten voor de poké bowl los van elkaar te bewaren. Dit kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

 

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.

MEER RECEPTEN BEKIJKEN?