Kom voor even in Mexicaanse sferen met deze Mexicaanse wrap bowls. Deze bowls zitten boordevol heerlijke groenten. Geloof ons, deze zijn echt door niemand te weerstaan! Eet smakelijk alvast.
Dit heb je nodig
Dit recept is voor 2 Mexicaanse wrap bowls
Ingrediënten Mexicaanse wrap bowls:
- 2 Volkoren wraps (middelgroot)
- 2 Kleine/middelgrote tomaten
- 70 gram Tomatenpuree
- 40 gram Mais
- 1 Rode ui
- 125 gram Kidneybonen (uitgelekt)
- 100 gram IJsbergsla
- 1 el Water
- Geraspte kaas (naar wens)
Ingrediënten voor de guacamole:
- 3 tl Zure Room
- 1 Avocado
- 1 el Citroensap
- Peper (naar smaak)
- Zout (naar smaak)
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Pak twee schaaltjes waarin de wrap past. Let op dat er genoeg ruimte overblijft om de vulling in te doen. De wraps zullen in de oven de vorm van het schaaltje aan gaan nemen. Zodra de oven op temperatuur is moeten de wraps 8 a 10 minuten in de oven.
- Pak een koekenpan en verwarm deze, voeg hieraan een scheutje olijfolie toe. Snijd vervolgens de tomaten en ui in kleine stukjes. Doe deze in de pan en voeg hier de mais en kidney bonen aan toe. Bak de groente kort en voeg vervolgens de tomenpuree en een lepel water toe aan het mengsel. Roer dit geheel door totdat het warm genoeg is.
- Pak een aparte schaal om de guacamole goed in te kunnen mixen. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Doe de avocado in de kom en voeg hier de zure room, citroensap en peper en zout aan toe. Prak en roer dit tot een glad geheel.
- Haal de wraps uit de schaaltjes. Bedek de bodem van de wrap bowls met ijsbergsla. Voeg vervolgens het groente mengsel toe en maak de bowl af met de guacamole en wat geraspte kaas.
Jouw gezonde Mexicaanse wrap bowls zijn nu klaar om van te genieten!
Bewaaradvies:
Toch nog wat over? Bewaar het groente mengsel en de guacamole in aparte afgesloten bakjes. Dit kun je 2 dagen bewaren in de koelkast. Heb je ook nog wraps over? Deze kun je het beste ongebakken bewaren in een afgesloten bak in de koelkast.
Eet smakelijk!
Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit recept? Stuur ons een e-mail.